Wat eten we vandaag?

De vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ben je soms gewoon zo zat. De verleiding is dan heel groot om maar weer iets af te halen of uit eten te gaan. Maar dat is lang niet altijd even gezond en bovendien ook heel duur. Maar hoe krijg je nu weer plezier in koken? Goed, veel van ons hebben de gewoonte om zich af te zetten wanneer iets moet maar toch kan koken heel leuk zijn, ook al is het vaak een dagelijks terugkomende bezigheid. In deze blog geef ik je tips over hoe je weer zin kan krijgen in koken. Lees je mee?

Maak een plan

Voor mij helpt het altijd om de eeuwige ‘Wat eten we vandaag?’ vraag te ontwijken. Ik maak van tevoren een plan voor de week. Zo weet ik ook altijd wat ik in huis moet halen wanneer ik boodschappen doe, en zit ik niet zonder ingrediënten wanneer ik iets specifieks wil maken. Daarnaast kan ik op deze manier ook goed rekening houden met drukke dagen en kan ik van tevoren een plan maken om gezond te eten. Ook zorgt een plan ervoor dat je van tevoren meerdere gerechten kan maken. Maak er een gezellige ‘kook-dag’ van met de rest van je huishouden, vries de gerechten die je die avond niet eet in en je kan weer een paar dagen vooruit.

Durf te experimenteren

Wanneer je uit eten gaat, is er niets vervelender dan een smakeloos gerecht voorgeschoteld krijgen. Dat is thuis niet anders. Wie zegt dat je thuis niet net zo kan koken als een restaurant. Zoek een bijzonder gerecht op dat je lekker lijkt en probeer dat na te maken. Ga los met de kruiden en voeg eigen dingen toe die jij lekker vindt, maak het gerecht eigen en voor je het weet heb je een specialiteit te pakken en is het koken nog leuk ook.

Houd het opgeruimd

Dit is een tip die het koken niet persé leuker maakt maar in ieder geval niet vervelender. Zelf word ik er namelijk heel zenuwachtig en sacherijnig van als ik eigenlijk niet kan werken door de rommel. Rommel die ik zelf dan gemaakt heb. Daarom ruim ik tijdens het koken op en zet ik de LED downlight die boven het aanrecht hangt op de hoogste stand. Hierdoor blijft mijn werkplek steeds geordend en opgeruimd, kan ik alles goed zien en hoef ik later na het eten niet nog een soort slagveld aan rommel weg te werken.

 

De één vindt koken leuker dan de ander maar hopelijk wordt het met deze tips een

Geef een reactie