Grote cadeaus voor een kleine prijs

Verjaardagen komen en gaan. Net zoals de feestdagen. Maar soms lijkt het alsof het iedere dag iemands verjaardag is. Dan weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen om op een feestje te verschijnen, laat staan dat je weet waar je het geld vandaan moet halen om weer een cadeau te kopen. In deze blog vertel ik je over hoe je toch een leuk cadeau kan geven zonder daar iedere keer de hoofdprijs voor te moeten betalen. Dat maakt de verjaardagen weer leuk, zoals het hoort. Lees je mee?

Een andermans brood

Veel mensen kopen graag alles nieuw. Maar dit is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook nog een veelal niet nodig. Je kan op het internet tal van spullen vinden die tweedehands zijn maar nog een perfecte staat. Zo kan je nog eens een groot cadeau weggeven zonder dat je daarna een tweede hypotheek moet nemen. Denk bijvoorbeeld eens aan tweedehands fietsen Rotterdam. Kinderen, vrienden, studenten, iedere Nederlander heeft baat bij een fiets. En zo geldt dat voor wel meer producten. Denk maar eens aan een spelcomputer of iets dergelijks. Die prijzen kunnen in de winkel flink oplopen maar tweedehands heb je vaak net zo’n goed product voor een veel lagere prijs.

Bied erop los

Een andere goede en leuke manier van spullen kopen tegen een kleinere prijs is het bieden tijdens veilingen. Op het internet worden zo nu en dan veilingen georganiseerd voor bepaalde producten. Soms gaat het op prestigieuze kunststukken maar er zijn ook websites die de hele dag door veilingen laten lopen waar reisjes worden geveild of producten als sieraden, photoshoots en pannensets. Bieden is vaak leuk en je kan er een vaardigheid in ontwikkelen. Daar bovenop heb je dan soms ook nog eens voor een prikkie een leuk cadeau te pakken.

Wees creatief

De laatste tip die ik hier mee geef, gaat terug naar de basis. Hoe leuk is het wel niet om zelfgemaakte spullen weg te geven. Nu heb ik het niet persé over een macaroni ketting of een tekening met stokpoppetjes. Maar wat dacht je van een zelfgemaakt fotoalbum met foto’s van jou en je jarige vriend. Of knutsel een boekje in elkaar vol met quotes en berichtjes helemaal voor die ene speciale persoon. Dat hoeft helemaal niet veel te kosten en je zal zien dat het enorm gekoesterd wordt. Juist door de boodschap dat iemand aan je denkt, tijd besteed heeft aan het maken van een cadeau en alles onthouden heeft wat jullie samen gedeeld hebben.

Geef een reactie