verslavingszorg

Uitgaan in de zomer

Als het zomer is betekent dat natuurlijk lekker weer en tripjes heen en weer naar het strand. De horeca krijgt een enorme boost in het zonnige seizoen want de terrassen zitten overvol. Wat vaak ook een boost krijgt in de zomer is het uitgaansleven. Mensen gaan sneller iets te drinken halen in de stad op vrijdag avond als het daar goed weer voor is, en geef ze eens ongelijk. Het Vlaamse uitgaanswezen verschilt natuurlijk wel per locatie en per persoon.

De kroeg

De uitgaanslocatie die met stip op nummer 1 staat is de kroeg. Een kroeg is vaak gezellig en je kunt er goede gesprekken houden met elkaar onder het genot van een alcoholische versnapering. In een kroeg zijn er, naast het drinken aan de bar, vaak ook andere activiteiten beschikbaar voor de klanten. Iets wat een kroeg vaak kenmerkt is bijvoorbeeld een pooltafel, dartbord of een flipperkast.

De discotheek

De discotheek is eigenlijk iets wat tussen een nachtclub en een kroeg in zit. Je kan hier vaak nog steeds lekker aan de bar zitten en wat te drinken bestellen. Alleen staat de muziek vaak al iets harder. Een goed gesprek kan je daarom beter buiten voeren. Dingen als een pooltafel of een flipperkast zijn hier soms nog wel te vinden, afhankelijk van de discotheek. Over het algemeen wordt voor een discotheek nog geen entree geld gevraag, in tegenstelling tot een nachtclub.

De nachtclub

De nachtclub is wel een ander verhaal. Vaak wordt allereerst de voordeur bewaakt door een paar beveiligers die iedereen keurig om hen identificatie bewijzen vragen. Vervolgens kost het geld om binnen te komen, en soms ook nog om je jas op te hangen. Eenmaal binnen staat de muziek goed hard en is iedereen aan het dansen. Elkaar verstaan is vaak moeizaam, dus een gesprek met diepgang kan beter ergens anders voeren. Vaak is er nog een soort van VIP ruimte aanwezig, en de bar is aan één stuk door druk. Let wel, bij dit soort uitgaansgelegenheden wordt er vaak veel alcohol en soms ook drugs genuttigd.

De gevaren van uitgaan

Bij deze waarschuwen wij nog even voor het overmatige alcohol en drugsgebruik van sommige feestgangers. Je wordt hier makkelijk aan blootgesteld en het is vaak makkelijk verkrijgbaar. In dit soort gevallen kan een verslaving op de loer liggen. Als jou dit is overkomen, neem dan snel contact op met de verslavingszorg. Hulp zoeken bij de verslavingszorg kan namelijk altijd! De verslavingszorg ondersteunt jou om de weg naar herstel te bewandelen.

Geef een reactie