Een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd

In deze maatschappij werken we veel en ook nog een snel. Soms schiet het huishouden er dan een beetje bij in. Dat is helemaal niet gek en overkomt iedereen weleens. Toch is het belangrijk om de boel opgeruimd te houden, zeker als je zo druk bent. Anders raak je heel snel het overzicht kwijt. Dit komt omdat we als mensen visueel zijn ingesteld en we als we rommel zien ons ook rommelig voelen. Maar je huis opgeruimd houden, hoeft geen uren in beslag te nemen. Met deze tips kom je een heel eind, lees je mee?

Kleine ruimtes

Kleine ruimtes voelen al snel heel rommelig en krap aan. Als er daadwerkelijk rommel ligt, helpt dat de situaties niet. Het is dus het beste om kleine ruimtes slim in te delen. Met meubels met veel opbergmogelijkheden bijvoorbeeld. Zo werkt een badkamermeubel waar je alle handdoeken, toilet spullen en wc rollen kwijt kan heel goed. Het slingert niet rond en alles is op één plek te vinden. Dat is makkelijk voor de ruimte en voor jouzelf. Een andere tip is bijvoorbeeld een bed met opbergvakken. Het zijn van die kleine dingen die een wereld van verschil maken wat betreft opruimen en kleine ruimtes.

Laat het los

Maar naast een slimme indeling om alles op te bergen, zijn er ook gewoon dingen die weg moeten. Iets wat heel erg opruimt en waar je zo nu en dan even de tijd voor moet nemen, is het pakken van een vuilniszak en stukje bij beetje kamers afgaan en afscheid nemen van dat wat je niet meer gebruikt. Dat is niet makkelijk maar wel noodzakelijk. Denk maar eens aan al die kleren die je nooit meer draagt. Hoe opgeruimd zal je kast eruit zien wanneer dat allemaal geen ruimte meer inneemt. Zo werkt dat ook voor je bureau, de voorraadkast en ga zo maar door. Even doorzetten maar je zult zien dat je die spullen helemaal niet mist.

Een stukje discipline

Maar uiteindelijk komt opruimen aan op discipline. Het is beter voor je, je slaapt beter in een opgeruimd huis en je werkt er beter. Dat is alles wat ik je kan vertellen. Nu komt het aan op het gewoon doen. Plan voor jezelf de wekelijkse taken in zodat ze er niet bij inschieten. En kies een dag in de maand, bijvoorbeeld in het weekend, om grotere opruimklussen aan te pakken. Zoals bijvoorbeeld het ordenen van de zolder. Voor je het weet heb je een heerlijk opgeruimd huis waar je je geheid lekkerder in voelt.

Geef een reactie