De ochtend na de avond ervoor

Stel je voor, je hebt een geweldig feest achter de rug. Het was jouw idee en je had alles tot in de puntjes geregeld. Iedereen stond de watertanden van de drankjes en ook de snacks gingen er als een razende doorheen. Om nog maar te zwijgen over hoe enthousiast iedereen op de dansvloer stond. Nu is het de ochtend erna. Je hoofd bonkt wat en je wordt tevreden wakker. Niet alleen heb je een lichamelijke kater, als je om je heen kijkt zie je dat ook je huis er niet mooier op geworden is. In deze blog noem ik een aantal opties hoe je dit op kan ruimen, of beter nog kan voorkomen. Lees je mee?

De kliko is je beste vriend

Geloof me, aan je eigen vuilnisbakkie heb je niet genoeg als je een groot feest thuis organiseert. Je zal extra in moeten slaan. Gelukkig kan dit ook. Je kan bijvoorbeeld een extra kliko huren Tilburg. Die zet je gewoon in de tuin en daar kan iedereen zijn of haar rommel in gooien. Geen extra aanschaf, gewoon een tijdelijke vuilnisbak die je kan gebruiken voor de tijd dat je hem nodig hebt. Tijdens of na het feestje.

Organiseer een after opruim party

Oké dit klinkt misschien niet zo leuk. Helemaal niet als je je bedenkt hoe gaaf het feestje de avond ervoor was. Maar als er toevallig vrienden blijven slapen, is het werk zo gedaan. Vele handen maken immers licht werk. Je zou zelfs je gasten nog kunnen vragen om na afloop wat spullen op te ruimen. Maak er bijvoorbeeld een spelletje van of een wedstrijd. Als iedereen nog heel lollig is en in een roes zit, heb je helemaal niet door dat opruimen eigenlijk niet zo leuk is.

Een feest op locatie

Een huisfeest is altijd leuk, maar laat ook altijd een rommel achter voor de eigenaar of bewoner. Daar kom je vaak niet onderuit. Een tip als je iets meer te besteden hebt, is dan ook om het feestje ergens anders te houden. Dat past natuurlijk niet als het feest om wat voor reden dan ook persé bij jou thuis moet. Anders is het wellicht een goede oplossing voor het rommel probleem. Aangezien het dan voorkomen wordt. Wat er niet is kan immers ook geen probleem zijn toch?

Veel succes bij het plannen van jouw feestje en daarna… hopelijk heb je hier iets aan. Enne een beetje noeste arbeid helpt tegen de kater, of althans dat hopen we dan maar.

Geef een reactie