Voor een goede nachtrust: van mannen ondergoed tot heren pyjama’s

Slaap is een van de belangrijkste onderdelen van het mensenleven. Als we dromen verwerken we gebeurtenissen en indrukken van overdag en hiervoor is een goede nachtrust van essentieel belang. Ook ’s nachts moet je je goed kleden om niet wakker te worden van de kou, of ben je nooit wakker gehouden door een krampend been? Een stuiptrekking, een hand met gekromde vingers, een koude, haast afgevroren neus? Vooral in de winter komt dit vaak voor. Een koude nacht zorgt voor slaapproblemen en tast je creativiteit, productiviteit en algemene gemoedstoestand en gezondheid aan.

Daarom is mannen ondergoed belangrijk

Denk aan lekkere warme T-shirts met lange mouwen, of een boxershort met langere pijpen, zelfs in de langste winternachten lig je warm onder de dekens. Mannen ondergoed zit je als gegoten.

Daar overheen kun je een heerlijke heren pyjama dragen, kies je voor een patroontje of een effen kleur? Voor een goed slaapritme maakt het niet uit, voor een vrolijke ochtend na een goede nacht wel. Je zou er wel mee kunnen experimenteren. Misschien droom je wel anders met pyjama dan zonder. Misschien slaap je dieper met een warme buik. Misschien voel je je beter uitgerust na een korte nacht met sokken dan na een lange nacht zonder. Al deze aspecten spelen mee. Als je je lichaam goed beschermd, zal het je de volgende dag verassen! Als je je pyjama goed wast, gaat hij jarenlang mee! Als je je tanden poetst voor het slapengaan komen je kinderlijke angsten niet uit, als je een even aantal streepjes op je ondergoed kan zien heb je veertien dagen geluk. En ga zo maar door, je komt er vanzelf achter. Als je er dan ook nog een kruik bij maakt lig je helemaal warm.

Je zal ongetwijfeld moeten wennen aan een pyjama als je normaal gesproken naakt slaapt. Hoewel dit voordelen heeft qua gezondheid, is het in de winter een groot risico. Je immuunsysteem kan het zwaar te verduren krijgen, dus trek lekker wat warms aan. En alle vernieuwing heeft zo z’n voordelen. Je spieren zullen ontspannen. Je dekens zullen frisser ruiken. En binnen de kortste keren wil je nooit meer zonder pyjama. Een bijkomend voordeel: als je midden in de nacht de straat op moet, ben je meteen warm gekleed. Zo ben je altijd voorbereid en kom je nooit voor een verassing te staan. Ondergoed is hoe dan ook vaak een goed idee.

 

 

 

 

Geef een reactie